Je gaat op vakantie en neemt mee terug…

Je gaat op vakantie en neemt mee terug…

met Geen reacties

De vakantie met je hond staat voor de deur en je bent helemaal klaar voor het avontuur! Je hebt je goed ingelezen (dat doe je hier) en weet precies wat je kan verwachten. Maar wat je niet wilt zijn die enge buitenlandse ziektes mee naar huis nemen. Want die zijn helemaal niet zo leuk!

Goed voorbereid op vakantie gaan betekent ook dat je precies weet waar de gevaren liggen. Voor jou, maar zeker ook voor je viervoeter. Misschien heb jij wel extra vaccinaties nodig of neem je deet mee om de muggen te weren. Zo zijn er voor je hond ook voorzorgsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat ze ziek worden of ziektes meenemen naar Nederland.

Als eerste denk je dan misschien aan Rabiës. Daarvoor moet je hond of kat verplicht gevaccineerd zijn voordat hij naar het buitenland gaat. En in sommige landen is het verplicht om aan te tonen dat de vaccinatie ook werkt in het lichaam van je hond. Is dat het geval, begin dan tijdig met de procedure. Soms slaat de eerste vaccinatie niet aan en moet je nog een keer vaccineren. Voordat je het weet ben je 5 maanden verder voor je naar het buitenland mag.

In de richting van het Middellandse Zeegebied komen verschillende ziektes voor, die (nog) niet niet Nederland voorkomen. Deze ziektes zijn niet altijd te behandelen en dus is voorkomen beter dan genezen! Zandvliegjes, teken, hartworm; allemaal parasieten waar goede beschermende middelen voor zijn. Wil je weten welke het beste voor jouw hond en vakantiebestemming geschikt zijn? Vraag het aan onze paraveterinairen. Zij geven je een volledig advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *