Je gaat op vakantie en neemt mee…

Je gaat op vakantie en neemt mee…

met Geen reacties

Je hond!

Natuurlijk gaat je hond gezellig met jullie mee op vakantie. Hup, achterin de auto en rijden maar! Het lijk allemaal zo simpel en dat kan het ook zijn. Maar je moet wel even wat dingen regelen voor je gaat.

Per land is het verschillend welke regels er zijn voor je hond. Maar een aantal regels zijn voor ieder land gelijk. Je moet altijd een Europees dierenpaspoort hebben voor je hond. Hij/zij moet een chip hebben, die geregistreerd staat én is opgenomen in het dierenpaspoort. En je dier moet een vaccinatie tegen rabiës hebben gehad minimaal 3 weken voor vertrek.

Wil je weten welke regels er verder voor je hond van toepassing is? Dan verwijzen we je graag naar de site van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren. Vergeet niet dat wanneer je naar Zuid-Frankrijk of Italië rijdt, je door België of Duitsland en Oostenrijk komt. Deze landen hebben ook verschillende eisen, waar je aan moet voldoen.

Verder heb je alle dagelijkse dingen nodig op vakantie. Denk aan het voer, een riem en een halsband. Maar vergeet niet voldoende medicijnen mee te nemen als je weggaat. En vraag eventueel om het dossier van je huisdier van je dierenarts als je een hond hebt met veel medische klachten.

Heeft je hond last van reisziekte? Dan kunnen we tabletten voorschrijven om dit (deels) te voorkomen. Mocht je meer willen weten hierover, neem dan contact op met onze kliniek.

Checklist

 • Europees Dierenpaspoort
 • Elektronische identificatie (chip)
 • Rabiësvaccinatie
 • Aanvullende eisen controleren voor vertrek!
 • Anti-parasitaire middelen
 • Voeding
 • EHBO-koffertje (verbandjes, tekentang, thermometer)
 • Medicijnen
 • Reisziektetabletten voor honden
 • Telefoonnummers
 • Drinkbak
 • Voerbak
 • Halsband/ riem/ muilkorf
 • Foto van je huisdier (om te laten zien als je hem/haar kwijt bent)
 • Spelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *