Oh jee, je moet naar de dierenarts

Oh jee, je moet naar de dierenarts

met Geen reacties

Het komt eigenlijk maar één, misschien twee keer per kaar uit dat je naar de dierenarts moet. De geplande vaccinatie en een halfjaarlijkse controle zijn zonder de extra stress van onzekerheid door een ziek huisdier.

Maar is je huisdier ziek, dan ervaart niet alleen die, maar ook jij stress. Wat is er aan de hand? Wat moet de arts allemaal doen vandaag? Zal je huisdier zich laten onderzoeken? Wat moeten de dan doen om hem beter te maken? Allemaal gedachten die mogelijk bij je door je hoofd gaan. Heel normale gedachten.

Hoe kan je je nou zo goed mogelijk voorbereiden op de bezoekjes aan de dierenarts? Want met stress in de auto, wachtkamer en spreekkamer zijn is helemaal niet leuk!

Zorg voor controle

Weet waar het kattenmandje staat en zorg dat je kat het mandje als prettig ervaart. Hoe je dat doet, lees je op deze site. De reis met je kat naar de kliniek en naar huis hebben we in beeld gebracht. Kijk hier op onze site voor de adviezen. Heb je een hond die het lastig vindt wanneer er iemand aan zijn lijf zit? Zorg dat hij bekend is met een muilkorf. En nog beter, zorg dat je een eigen muilkorf hebt waarmee je kunt trainen.

Stapje voor stapje

Vindt je huisdier het rijden in de auto vervelend? Ga dat trainen met je huisdier. Begin met kleine stapjes. In de auto, terwijl deze nog uit staat is de eerste stap. Is je huisdier ontspannen, kan je hem aanzetten. Gaat dat ook goed, parkeer je uit en weer in. En zo ga je iedere training een beetje verder tot je een rondje door Lelystad kunt rijden. Bij katten kan je dat ook trainen, net zoals bij honden. Hoe jonger je start, hoe makkelijker het is. Maar ook oudere katten zijn nog te trainen.

Kopje koffie

Lukt het om met je huisdier in de auto te reizen, dan kan het handig zijn om naar de kliniek te rijden en even in de wachtkamer te zitten. Vraag of je je huisdier even mag wegen, drink een kopje koffie en ga weer naar huis. Het rustigste moment in de kliniek is in de ochtend. Onze paraveterinairen hebben dan vaak ook wel tijd om even een snoepje te geven.

Zorgen

Als laatste zijn daar alle zorgen die je misschien hebt. Spreek deze uit tijdens het consult. Het is helemaal niet vreemd dat je deze zorgen hebt. Wij zijn er niet alleen voor je huisdier, maar ook voor jou. We kunnen je zorgen bespreken en mogelijk wegnemen. Al is dat lang niet altijd mogelijk. Want is je dier ziek, dan is het ook voor ons zorgelijk. Maar door onze ervaring kunnen we wel goed inschatten hoe groot de zorgen moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *