Samen op vakantie

Samen op vakantie

met Geen reacties

Alles is klaar voor jullie vakantie naar Italië. De juiste kleding zit in jullie koffer en de handbagage is dichtbij. De auto is volgepakt en de hond mag op zijn vaste plekje. Je staat op het punt te vertrekken en bedenkt je op dat moment toch even te kijken naar de regels over het reizen met je hond. En dan kom je erachter dat je hond niet de verijsde documenten en vaccinaties heeft.

Heb jij duidelijk op een rijtje waar je minimaal aan moet voldoen om naar het buitenland te rijzen? Weet jij de regels als je naar het Verenigd Koninkrijk gaat met je hond? Of wanneer je naar Spanje wilt met je Tosa Inu?

Minimaal

Op de site van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) staat alles wat je wilt weten wanneer je naar het buitenland gaat. Het is per land en soms zelf per streek verschillend wat de regels zijn. Maar wat je hond minimaal moet hebben is een Europees Dierenpaspoort, een chip en een geldige rabiës vaccinatie. Aanvullende eisen, zoals een titerbepaling of aanvullende vaccinaties kan je vinden op de site van het LICG.

Begin op tijd

Het is vooral belangrijk om op tijd te kijken wat voor jou van toepassing is. En houdt hierbij rekening dat het kan zijn dat jouw hond niet toegestaan is in het vakantieland waar je naar toe gaat. Hier hebben we in 2023 al eens een blog over geschreven. Het kan ook zijn dat je minimaal een jaar voor je vertrek al moet beginnen met de voorbereidingen. Denk hierbij aan landen als Australië of Zuid-Afrika. Misschien niet een land waar je met je huisdier op vakantie gaat, maar misschien naar toe emigreert.

Afspraak

Zodra je weet wat de regels voor de verschillende landen zijn, kan je bij ons een afspraak maken. Dit kan online of telefonisch bij onze paraveterinairen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *