Stagiaires in de kliniek

Stagiaires in de kliniek

met Geen reacties

Het hele jaar rond hebben wij stagiaires die we begeleiden in de kliniek. We laten ze zien wat wij doen, hoe we dat doen en waarom we dat zo doen. We nemen ze mee in nieuwe richtlijnen en hoe we tot die richtlijnen komen. Wij begeleiden drie soorten studenten.

Mbo Paraveterinair

De opleiding tot paraveterinair verplicht een stage van 500 uur. De verschillende opleidingsinstellingen kiezen verschillend voor het uitvoeren van deze uren. De meesten kiezen ervoor om met blokstages werken. Een student komt dan een periode van 8-10 weken, 5 dagen per week stagelopen. Tijdens hun studie lopen ze dan twee of drie keer een periode een stage bij verschillende bedrijven.

De studie paraveterinair wordt naast voltijd, ook als deeltijd aangeboden. Deze studenten volgen de opleiding via het volwassenonderwijs. Zij moeten de 500 uur stage, vaak naast hun gewone werk doorlopen. Zij komen twee of drie dagen per week bij ons in de kliniek en zijn er voor een langere periode.

Post Hbo Veterinairpraktijk Manager & Hbo Diermanegement

Het leidinggeven en coachen van medewerkers wordt in verschillende dierenklinieken steeds vaker gedaan door een kliniekmanager. Er bestaat sinds een aantal jaar een opleiding om dit werk uit te voeren.

Stageperiodes voor deze studenten zijn vaak vier maanden. In deze periode kijken ze met onze managers mee en moeten zij opdrachten maken. Hierbij valt te denken aan een marketingplan of een jaarplan.

Junior Co-schapper diergeneeskunde

Op het moment dat een student diergeneeskunde start met zijn Master (het laatste deel van zijn opleiding), bestaat er de keus om een stage te lopen binnen de kliniek. Deze vervroegde stage in de studie bestaat pas vanaf het voorjaar 2023. En omdat wij het belangrijk vinden studenten kennis te laten maken met wat het werk voor hen straks gaat inhouden, bieden we deze plekken.

Iedere student diergeneeskunde heeft zijn of haar eigen leerdoelen. En zo is een stage nooit hetzelfde. Het is leuk om te zien hoe sommige studenten diergeneeskunde stilletjes bij ons binnenkomen en vertrekken met een bak met zelfvertrouwen.

Wil jij stagelopen bij ons? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar onze medewerkers.
Paraveterinair: Celeste Eerkes
Management: Rianne van der Wal
Diergeneeskunde: Sander van der Wal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *