Met de honden naar Katwijk

Met de honden naar Katwijk

met Geen reacties

Ik weet niet of je buiten bent geweest op zondag 7 januari? Maar ik kan je vertellen dat het kkkoud was! Niet alleen in Lelystad, ook bij Katwijk aan Zee was het behoorlijk fris aan de vloedlijn.

Wind

Na een uur lekker warm in de auto, parkeerden we in de ondergrondse garage waar we niet veel merkten van de temperatuur buiten. Iedereen trok dikke jassen, handschoenen, sjaals en een muts aan. En zo trotseerden wij de Noordoostelijke wind die uit Scandinavië deze kant opkwam. Naast ons gezin (Sander en ik), waren Rozemarijn, Chantal, Merel-Joline en Niels met zijn gezin ook mee. Alle vier de kinderen in dezelfde leeftijdscategorie, wat een feest!

Frisse duik

De honden die mee mochten (5 stuks) genoten met volle teugen! Samen spelen, rennen, een frisse duik in de zee. Voor hen hoefde het niet te stoppen. Maar na een kleine kilometer wandelen werd het voor de jongste twee (3 en 4 jaar) afzien. En zo werd de wandeling voor de honden veel te snel ingekort. Niet dat hun baasjes het heel erg vonden hoor.

Opwarmen

We streken neer in een fijne, warme strandtent voor een warme chocomelk met slagroom. En bestelden iets later ook een lekkere lunch. Na al dat eten en drinken waren we voldoende opgewarmd om weer door de kou naar de auto’s te lopen.

Het was een gezellige Nieuwjaars wandeling. Misschien een mooie traditie voor komende jaren.

Geschreven door Rianne van der Wal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *