Hondenkleding, is dat echt iets?

Hondenkleding, is dat echt iets?

met Geen reacties

Ooit nam ik mijzelf voor een hondeneigenaar te zijn die haar hond nooit kleding zou aantrekken. Want ik heb geen aankleedpop gekocht! Maar tijden en daarmee inzichten veranderen. Mijn hond kleine hond droeg kleding en inmiddels de grote ook. Waarom ben ik van mening veranderd hoor ik je denken?!

Ienimienie
Het doel voor je hond is in de eerste plaats; warm blijven. Kleinere honden hebben meer moeite met zichzelf warm houden. Ze zitten dicht bij de grond, zijn snel nat en koelen sneller af dan hun grote vrienden. Een jas, wanneer het regent of een trui wanneer het koud is, is helemaal geen gek idee.

Zonaanbidders
Honden met een korte vacht en die gefokt zijn in warmere gebieden (denk de galgo uit Spanje), doe je zeker een plezier met een warme jas. Zodra het kouder wordt, kan je die aantrekken. Trilt je zonaanbidder ook als hij binnen is? Overweeg hem een trui aan te trekken. Het scheelt je ook stookkosten.

Opa’s en oma’s
Oudere honden hebben, ongeacht hun grootte, net zoveel baat bij een warme jas of trui. Deze vriendelijke opa’s en oma’s lopen vaak rond met artrose en vooral bij nat en koud weer doet dat meer pijn.

Mijn kleine hond is al een aantal jaren overleden. De andere hond wordt deze winter tien jaar. Zij vindt dat helemaal niet oud, ik heb een andere mening. Maar een jasje tijdens de koudere dagen wordt door haar gewaardeerd.

Geschreven door Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *