5 Boeken tips voor kinderen die hun huisdier moeten missen

5 Boeken tips voor kinderen die hun huisdier moeten missen

met Geen reacties

In 2021 schreven we al eens over het verliezen van je huisdier wanneer je kinderen hebt. Wat je kunt verwachten, wat je wel moet vertellen en beter niet kunt zeggen. In die blog gaven we ook 3 kleine boekentips. Maar er zijn een heleboel meer te vinden en vandaag willen we er een aantal met jullie delen.

Waar op te letten?
Wij vinden het vooral belangrijk dat je kijkt naar de leeftijd van je kind en waar zijn of haar interesse ligt. Dat je een boek kiest dat zo eerlijk mogelijk verteld wat er gebeurt wanneer iemand doodgaat en het spreekwoordelijke beestje ook bij de naam noemt. Dat is lang niet altijd mogelijk en soms moet je een woord of hele zin in het boek aanpassen om eerlijker te zijn.

Zo staat er in het boek “Een boom vol herinneringen”, dat de vos te moe is om verder te leven. Wij zouden je willen adviseren deze zin iets te veranderen. Vertel bijvoorbeeld dat de vos zo ziek is dat hij niet meer kan of wil leven (afhankelijk van jullie situatie). Want moe zijn is misschien voor kinderen een moeilijke om mee om te gaan. Zij zijn bijna dagelijks moe.

Onze toppers

  1. Een boom vol herinneringen, van Britta Treckentrup
  2. Ik wil je nooit vergeten, van Joanna Rowland
  3. Omdat ik je zo mis, van Ayse Bosse
  4. Alles wat was, van Stine Jensen (voor oudere kinderen)
  5. Dood zijn, is dat voor altijd? Van Lies Scaut (voor ouders)

Heb jij een fijn boek dat je graag wilt toevoegen aan deze lijst? Deel deze dan met onze lezers door een reactie achter te laten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *