6 Tips om ontspannen uit eten te gaan met je hond

6 Tips om ontspannen uit eten te gaan met je hond

met Geen reacties

Honden zijn niet altijd toegestaan in een restaurant en of het mag is afhankelijk van de eigenaar. Gelukkig zijn er heel veel hondvriendelijke restaurants in Nederland waar we terecht kunnen. Maar hoe maak je een etentje buiten de deur met je hond nou tot een succes voor iedereen? Wij gaan je proberen te helpen.

1 Wandelen
Laat je hond lekker uit voor je naar het restaurant gaat. Veel eigenaren kiezen een plek om te gaan eten waar ook een fijne wandeling is voor hun hond. Restaurants op bijvoorbeeld Texel of op de Veluwe verwelkomen bijna altijd onze viervoeters. Laat je hond alle energie uitleven buiten, zodat hij straks die 2 uur lekker rustig naast je kan slapen.

2 Eigen plek
Zorg voor een eigen plekje voor je hond. Je kunt je hond laten wennen aan een ‘eigen plaats’ door dit te trainen. De eigen plaats kan op een deken, een jas of zelfs naast zijn riem zijn. Leer je hond thuis dat dit een fijne plek is om tot rust te komen.

3 Rust
Kies voor een rustige plek in het restaurant, waar je hond niet in de weg ligt. Maar houdt ook rekening met eventuele andere honden die het restaurant binnenkomen. Je wilt niet dat iemand over jouw hond struikelt, maar ook niet dat de binnenkomende hond zich niet welkom voelt.

4 Lekkers
Neem iets te doen mee voor je hond. Sommige honden kunnen zich gaan vervelen en juist dan is het fijn om iets bij je te hebben om afleiding te geven. Dat kan een botje zijn, maar een gevulde Kong met iets lekkers is ook een idee.

5 Aan de lijn
Houdt je hond altijd aan de lijn. Niet iedereen kan namelijk een hond waarderen. En kinderen vinden honden vaak nog erg spannend. Het is een no-go om je hond los te laten lopen door het restaurant.

6 Pauze
Soms kan het fijn zijn om even een pauze te nemen. Zeker als het een langere zit/lig is voor je hond en je het idee hebt dat hij dit nodig heeft. Ga tussen het hoofd- en nagerecht even buiten de benen strekken en kom dan binnen voor het laatste deel van het eten.

We hopen dat jullie met bovenstaande tips een gezellig bezoek kunnen brengen aan het restaurant. Heb jij nog andere tips? Deel ze dan met onze lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *