Hoe kies je een fietskar voor je hond?

Hoe kies je een fietskar voor je hond?

met Geen reacties

Fietsen is waar we bekend om staan in Nederland. We vervoeren van alles met onze fiets en het is dus ook niet zo vreemd dat we onze viervoeters graag meenemen. Kleine honden kunnen in een speciale fietsmand, maar zodra je hondje iets groter wordt is het niet aan te raden. Het is dan een stuk veiliger om een speciale fietskar aan te schaffen. Maar waar moet je op letten?

Wensenlijstje
Vooraf is het goed om na te denken over welke wensen jij hebt. Moet de kar opvouwbaar zijn? Heb jij een elektrische fiets waar hij achter moet? Wil je dat het dak van de cabine geopend kan worden?

Dagelijks gebruik
Let bij het kiezen van je fietskar op het ontwerp en hoe gebruiksvriendelijk deze is. Kan hij eenvoudig opengeritst worden? Dan wordt het in- en uitstappen vergemakkelijkt en doe je dat ook eenvoudig als je je hond even wilt laten meerennen naast de fiets. Controleer de stof van de wagen. Deze moet natuurlijk sterk genoeg zijn en makkelijk schoon te maken zijn. Er moet voldoende ventilatie zijn zodat je hond het niet te warm kan krijgen. Een waterdichte stof is eigenlijk in Nederland wel een must.

Afmetingen
Je hond moet verder in de kar passen. Daarbij let je op de instap van de kar en de schofthoogte van je hond. Een kleine hond heeft niet zo veel ruimte nodig en een te grote fietskar met onvoldoende gewicht is niet fijn achter de fiets. Meet je hond dus altijd even goed op voordat je gaat zoeken. Vergeet ook niet het gewicht van je hond mee te nemen in je zoektocht. Fietskarren hebben altijd een maximaal belastbaar gewicht.

Koppeling
De koppeling van de fietskar moet natuurlijk op je fiets passen. Doet die dat niet perfect, is het ook niet veilig om de weg samen op te gaan. Reflectoren zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Schaf deze eventueel los aan en monteer deze op je kar. Een vlag die je meer zichtbaar op de weg maakt raden we ook aan.

Elektrische fiets
Als laatste is het belangrijk om een fietskar met de juiste aansluiting te kiezen als je een elektrische fiets hebt. Elektrische fietsen hebben verschillende snoeren en natuurlijk een batterij die geen hinder mogen ontvangen van de kar. Daarnaast moet de kar de hogere snelheid van je elektrische fiets aankunnen. Anders wordt het een onveilige situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *