Een warme zomer, geef je kat de juiste vachtverzorging!

Een warme zomer, geef je kat de juiste vachtverzorging!

met Geen reacties

Veel katteneigenaren denken niet aan vachtverzorging wanneer ze een kitten aanschaffen. De meeste katten in Nederland zijn kortharige katten en deze lijken geen vachtverzorging nodig te hebben. Maar niets is minder waar.

Katten met langharige vachten hebben regelmatig hulp nodig bij de verzorging van hun vacht. Hoeveel zorg ze nodig hebben is afhankelijk van de kat zelf. Hoe oud is deze, hoe is de vacht, doet de kat zelf iets? Maar ook katten met een korte vacht hebben hulp nodig. Hierbij kan je denken aan borstelen wanneer er een seizoensverandering is, maar ook wanneer je kat te oud is om het zelf bij te kunnen houden.

Heb je moeite met de verzorging van de vacht van je kat? Dan is het altijd raadzaam om een gediplomeerde kattentrimster in te schakelen. Zij kan het overnemen, maar ze kan je ook adviezen geven over welke borstels je het beste kunt gebruiken en hoe vaak je de verzorging moet uitvoeren.

Bij ons in de kliniek is wekelijks een kattentrimster aanwezig. Michèle Kok is gediplomeerd en voert haar werkzaamheden al heel wat jaren uit. Met al die kennis en kunde is het prettig met haar samenwerken. Wil jij een afspraak maken bij haar? Neem dan contact met haar op via haar website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *