Ruim ontlasting op!

Ruim ontlasting op!

met Geen reacties

In april werd ook dit jaar weer de ‘Maand van de Parasiet’ georganiseerd. Ook wij hebben die maand extra aandacht gevraagd voor parasieten bij dieren. Dit jaar was het onderwerp ‘Ontworming en invloed op de omgeving’. Restanten van parasitaire middelen kunnen verspreid worden door het huisdier en dit kan onbedoelde, en soms ernstige, effecten hebben op de omgeving.

Poep opruimen
Een belangrijke maatregel is het opruimen van hondenpoep. Het is bekend dat restanten van de parasitaire middelen uitgescheiden worden via de poep. Behalve dat hondenpoep niet fris is en ook ziektes kan overbrengen, is de eventuele invloed op de omgeving ook een reden om het opruimen van hondenpoep te verplichten.

Niet alleen hondenpoep, maar ook kattenpoep moet opgeruimd worden. Zo maken katten helaas regelmatig gebruik van zandbakken voor kinderen om in te poepen. En ook in tuinen wordt er regelmatig door katten gepoept. Dit is uiteraard vies, maar kan ook zorgen dat kinderen en volwassenen besmet raken met spoelworm (Toxocara) en Toxoplasma.

Ruim de poep van jouw huisdier dus altijd op en doe dat op de goede manier: poep hoort in de rest-afvalbak en niet bij het GFT-afval! Eventueel aanwezige parasieteneitjes kunnen in de groenbak namelijk het composteren overleven en zich vervolgens weer verder verspreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *