Op wandelvakantie met je hond

Op wandelvakantie met je hond

met Geen reacties

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent voor een deel van de hondeneigenaren dat ze op vakantie gaan en hun viervoeter meenemen. De bestemming van de vakantie is natuurlijk vooral afhankelijk van wat de eigenaar leuk vindt. Maar er wordt gelukkig meestal ook rekening gehouden met de wensen van de hond.

Een wandelvakantie is een vakantie waar je je hond zeker een groot plezier mee doet. Maar zoals je dan voor jezelf op zoek gaat naar goede wandelschoenen is het belangrijk je hond ook goed voor te bereiden op deze vakantie.

Training
Wanneer je langere afstanden gaat lopen op een dag, ga je hier meestal zelf voor trainen. Een hond moet dat ook. Die kan niet, van 3 keer per dag een rondje van 30 minuten, plots 10 dagen 20-25 km per dag wandelen. Ga je zelf trainen, neem je hond dan mee. Kijk dan goed naar je hond, wat kan en wat niet. Let op dat je op tijd stopt en dat er voldoende rustdagen na een zwaardere training zijn. Zorg dat je rekening houdt met de temperatuur die dag en dat je asfalt en stenen zo veel mogelijk probeert te mijden. Eventueel kan je speciale hondenschoenen aanschaffen voor je hond als je echt flinke afstanden gaat wandelen.

Voordat je op reis gaat
Meestal ga je naar het buitenland. Dan zijn een vaccinatie tegen rabiës, een Europees Dierenpaspoort en een chip minimaal verplicht. In sommige landen zijn hondenrassen uit de Molosser rasgroep niet toegelaten of onder bepaalde condities beperkt toegelaten. Maar soms zijn muilkorven of bloedtesten ook verplicht. Voor de precieze voorwaarden verwijzen we graag naar de site van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren.

Je verblijf
Natuurlijk moet de verblijfplaats waar je gaat overnachten honden toelaten. Houdt daar echt goed rekening mee wanneer je gaat boeken. En onderzoek de “voorwaarden” voordat je je reis daadwerkelijk boekt. Er zijn reisorganisaties die trektochten én de bijhorende accommodaties voor je regelen. Mocht je dat willen, dan is Google je grote vriend. Er komen meerdere organisaties bij de zoekterm: “hondenwandelvakantie”, omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *