Uw TandenTeam

Uw TandenTeam

met Geen reacties

Afgelopen week maakte je al heel kort even kennis met het team dat bij Uw Dierenarts het gebit van je huisdier schoonmaakt en behandelingen uitvoert. Vandaag maken we nog iets meer kennis met deze mensen.

Dierentandarts
We beginnen met dierenarts Sander. Hij is onze dierentandarts in de kliniek en heeft in de afgelopen 10 jaar heel veel kennis en kunde verzameld om het gebit van honden en katten te behandelen. Hij is begonnen met een basiscursus tandheelkunde, aangevuld met extracties en het interpreteren van dentale röntgenfoto’s. Verder hij heeft regelmatig contact met andere dierentandartsen in Nederland om te sparren en overleggen over patiënten.

Afgelopen najaar is zijn kennis uitgebreid met het sealen van elementen. Wanneer een tand of kies een klein stukje glazuur mist, is er de mogelijkheid om dit af te sluiten (te sealen) en hoeft het element niet meer getrokken te worden.

Paraveterinairen
Celeste is onze meest ervaren paraveterinair op het gebied van tandheelkunde. Vanaf 2008 voert zijn deze behandelingen uit en heeft zich met diverse cursussen en nascholingen weten te ontwikkelen tot een zeer ervaren en kundige paraveterinair op dit gebied.

Paraveterinairen Rozemarijn en Anna zijn door Celeste intern bij ons in de kliniek opgeleid. Dit is voornamelijk gedaan omdat wij de kennis en kunde al in huis hebben en op dat moment geen cursusaanbod aanwezig was. Paraveterinair Noëlle is ook intern opgeleid, maar heeft vlak voor de start van haar werk bij ons, nog een cursus dentale röntgenfoto’s maken gevolgd. 

Ieder jaar is er in september/oktober het Tandheelkundig Symposium. Wanneer ons tandheelkundig team kan, bezoeken ze als team deze dag met deels nieuwe kennis en kunde. Zo blijft het team up to date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *