Gebitsverzorging bij uw hond of kat

Gebitsverzorging bij uw hond of kat

met Geen reacties

Ieder jaar in februari is het bij dierenartsen en dierenspeciaalzaken de “Maand van de gebitsverzorging”. Gedurende de hele maand hebben we extra aandacht voor de tanden en kiezen van honden en katten. Je bent met je hond of kat welkom bij onze paraveterinair voor een gebitscontrole en advies. Natuurlijk is er tijdens het consult ruimte om vragen te stellen over tandenborstels, tandpasta of andere manieren om het gebit van je huisdier te verzorgen.

Uit onderzoek blijkt dat 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten gebitsproblemen hebben. Wekelijks zien wij honden en katten die ogenschijnlijk nergens last van hebben, maar waar tanden en/of kiezen zwaar zijn aangetast en daadwerkelijk pijnlijk zijn. Eigenaren hebben er vaak moeite mee om dit te geloven, want: “Mijn huisdier eet nog gewoon.” Echter wanneer uw huisdier zou stoppen met eten, zal deze eerst ziek worden. Een dier stopt niet zomaar met eten. Als kauwen pijnlijk is, zullen ze blijven eten, maar slikken ze de voeding vaak in één keer door.

Pas na de behandeling krijgen we regelmatig de reactie van een eigenaar dat hun huisdier zoveel beter is gaan eten of dat ze aanhankelijker zijn. Ze realiseren zich dat de hond of kat toch best veel pijn moet hebben gehad.

Daarom bekijken we ieder jaar en het liefst twee keer per jaar goed in de bek van uw huisdier. Op die manier hopen we problemen en pijnlijkheid bij uw huisgenoot te voorkomen. Wilt u weten hoe het er voor staat in de bek van uw huisdier, dan kunt u gratis terecht tijdens het spreekuur van onze paraveterinairen. Voor een afspraak kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de kliniek.

Pas na de behandeling krijgen we regelmatig de reactie van een eigenaar dat hun huisdier zoveel beter is gaan eten. En realiseren ze zich dat zijn hond of kat toch best veel pijn moet hebben gehad.

Daarom bekijken we ieder jaar en het liefst twee keer per jaar goed in de bek van uw huisdier. Op die manier hopen we problemen en pijnlijkheid bij uw huisgenoot te voorkomen. Wilt u weten hoe het er voor staat in de bek van uw huisdier? Dan kunt u gratis terecht tijdens het spreekuur van onze paraveterinairen. Voor een afspraak kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de kliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *