Onze doelen voor 2023

Onze doelen voor 2023

met Geen reacties

Natuurlijk hebben we ook voor 2023 weer doelen en wensen. Uiteindelijk willen we veel meer, maar of dat realistisch is, is natuurlijk de vraag. We zijn graag open over wat wij willen bereiken, daarom delen we deze blog.

Cat Friendly
Zal 2023 het jaar zijn waarin we deze status behalen? Op dit moment zijn Krista en Rianne druk bezig met de inventarisatie. Wat moet er allemaal gedaan worden om een predicaat aan te vragen? En hoe gaan we dat dan toepassen in onze kliniek?

Een voorbeeld hierin is een spreekkamer voor uitsluitend katten. Dit brengt uitdagingen met zich mee, want wat als er drie artsen spreekuur draaien en arts 1 moet na zijn kat een hond behandelen, maar er is geen andere spreekkamer beschikbaar? We zijn dus aan het nadenken hoe we dit soort uitdagingen aan gaan pakken. Zodra er een plan is en ons hele team zich comfortabel voelt met alle nieuwe werkprocessen, gaan we de Cat Friendly status aanvragen. We hopen dat dit in het eerste half jaar van 2023 lukt.

Teambuilding
In het afgelopen jaar zijn er drie nieuwe dierenartsen en drie nieuwe paraveterinairen bij ons komen werken. Deze enorme toename van medewerkers heeft er voor gezorgd dat we eigenlijk nooit “nee” hoeven te zeggen op het moment dat een ziek dier gezien moet worden. Uiteraard geeft het ook best wat uitdagingen, want zoveel nieuwe mensen nemen allemaal hun eigen kennis, kunde en mening mee. Daarnaast moet iedereen in een korte periode op elkaar ingespeeld raken.

In 2023 zullen we werken aan het versterken van onze band. Natuurlijk om nog beter met elkaar samen te werken, maar ook om elkaar beter te leren kennen. We zijn immers een klein bedrijf en zien het team als een extra familie. 

Verbeteren van basis werkprocessen
Natuurlijk gaat er heel veel goed in onze kliniek, maar er zijn altijd kleine onderdelen van werkprocessen die mogelijk iets beter kunnen verlopen. Als voorbeeld nemen we het maken van echo’s. Eigenlijk verloopt dit prima en de cliënten en hun huisdieren worden goed geholpen. Waar op dit punt winst te behalen valt, zit in een stukje voorbereiding. Zo kan een patiënt en zijn eigenaar iets eerder komen, zodat de buik alvast door een paraveterinair geschoren kan worden. En het dierenvriendje kan vast een beetje wennen en tot rust komen voordat de echo daadwerkelijk wordt gemaakt. De arts kan doen waar zij goed in is; het maken van de echo en ze hoeft zich niet bezig te houden met werk dat onze paraveterinairen misschien nog wel beter kunnen.

Continuïteit van onze diensten waarborgen
In 2023 zullen wij onze diensten blijven delen met het team van Dierenartsencentrum Lelystad. Onze cliënten kunnen dus altijd met hun huisdieren in Lelystad terecht als ze een spoedgeval hebben. Uiteraard zijn cliënten van andere klinieken in Lelystad en daarbuiten welkom bij ons in de kliniek als zij een dierenarts buiten openingstijden nodig hebben.

Gedurende de even weeknummers zal ons team voor jullie klaarstaan. De oneven weken is dat het team van Dierenartsencentrum Lelystad op de Kempenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *