Terugblik op 2022

Terugblik op 2022

met Geen reacties

Het voelt bijna als de dag van gister dat we deelden wat onze plannen voor 2022 waren. En toch is dat alweer ruim 11 maanden geleden. Graag delen we met jullie wat er met onze plannen is gebeurd en of onze wensen voor 2022 zijn uitgekomen.

Gezond blijven werken
Begin van het jaar was COVID nog erg aanwezig in ons dagelijkse leven. Gelukkig is dat steeds minder geworden. Natuurlijk blijven we proberen om gezond te blijven en vooral niet met te veel medewerkers tegelijk thuis te zitten.

Afgelopen jaar is dat best goed gelukt. We hebben op twee momenten te maken gehad met meerdere zieken in de kliniek. Maar gelukkig is de ziekte/thuisblijf-periode niet lang meer. Hierdoor werd de werkdruk niet te hoog voor ons en konden we voor onze cliënten en hun huisdieren klaar blijven staan.

Duurzaamheid
In het begin van 2022 zijn we gestart met SmartFlow. Hierdoor hebben we onze papierstroom enorm kunnen beperken. Opname- en operatiekaarten werden voorheen geprint en veelvuldig gebruikt. Op dit moment wordt er op dat gebied geen papier meer verspild.

Natuurlijk blijven we, waar we dat kunnen, gebruik maken van de e-mail. We proberen zoveel mogelijk het plastic te scheiden en apart weg te brengen.

De verbouwing
Een deel van onze wensen hebben we kunnen realiseren. Zo is er een aparte echo-ruimte en een ruimte waar we onze instrumenten kunnen steriliseren. Ook zijn de schilders geweest en heeft de kliniek de nodige kleur gekregen. 

Onze paraveterinairen zijn enorm in hun nopjes met de uitbreiding van de apotheek en alle extra ruimte die er nu achter de balie is gekomen. 

Helaas hebben we de opname voor de honden niet kunnen kunnen upgraden en is de aankleding van de wachtkamer wat achtergebleven. Uw hond ligt bij ons natuurlijk niet heel erg slecht, maar voor onszelf zouden we graag betere en functionelere kennels hebben voor de echt grote honden.

Cat Friendly
In 2022 wilden we het predicaat Cat Friendly behalen. Hiervoor moesten we een groot aantal werkprocessen en de planning in onze kliniek veranderen. Het idee was om dit samen met dierenarts Arianne Bokmans te gaan doen. Helaas besloot zij begin 2022 niet langer bij ons te blijven werken en werd de wens tijdelijk in de ijskast gezet.

Met de komst van paraveterinair en kattengedragsdeskundige Krista Sinke staat dit punt weer bovenaan onze wensenlijst. Op dit moment zijn wij in de oriënterende fase en zijn we aan het onderzoeken wat er allemaal moet veranderen in onze kliniek. 

Volgend jaar
Natuurlijk hebben we ook weer wensen en plannen voor 2023. Over een paar weken zullen we deze wederom met jullie delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *