Vuurwerkangst bij de hond

Vuurwerkangst bij de hond

met Geen reacties

Vorige week deelden we tips en adviezen op het moment dat jouw kat last heeft van stress rondom oud en nieuw. Deze week delen we alles over vuurwerkangst bij honden. 

Ons eerste advies
Heb jij een hond met vuurwerkangst? Neem dan begin 2023 contact op met jouw hondenschool. Wij hebben goede ervaringen met Martin Gaus Hondenschool Lelystad. De trainsters zullen je helpen met hoe je je hond kunt laten wennen aan de knallen van het vuurwerk. Begin je op tijd met trainen, dan heb je de meeste kans op succes.

En nu dan?
De angst nu nog weg trainen is niet mogelijk. Het traject is natuurlijk afhankelijk van hoe bang jouw hond is en hoe snel hij/zij het allemaal oppakt. Maar 3 weken is echt onvoldoende.

Je kunt jouw hond nu ondersteunen met verschillende middelen. In de kliniek verkopen we een klein assortiment. Adaptil tabletten, halsband of een verdamper en Zylkene capsules zijn de producten die wij hebben liggen. Deze middelen ondersteunen jouw hond en zorgen ervoor dat hij/zij zich meer kan ontspannen. Heeft jouw hond extreme angst, dan kunnen we zwaardere middelen voorschrijven.

Echte medicatie
Is jouw hond echt erg bang voor het vuurwerk en heeft hij/zij op oudejaarsavond iets nodig om het ‘te overleven’, dan kunnen we medicatie voorschrijven. Hiervoor moeten we jouw hond in de afgelopen 3 maanden hebben gezien om vast te stellen dat hij/zij gezond is. Is jouw hond langer geleden voor het laatst in de kliniek geweest dan bieden we een speciaal “vuurwerk consult” aan. Tijdens het consult wordt jouw hond onderzocht en worden de opties besproken. 

Wil je meer informatie of een afspraak maken dan kan je altijd contact opnemen met onze paraveterinairen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *