Konijnen en Knaagdieren symposium 2022

Konijnen en Knaagdieren symposium 2022

met Geen reacties
Regelmatig gaan onze medewerkers naar nascholingen en volgen ze cursussen. Zaterdag 1 oktober zijn paraveterinairen Noëlle en Merel-Joline en dierenarts Charlotte aanwezig geweest bij het Konijnen en Knaagdieren Symposium in Burgers Zoo in Arnhem. Noëlle geeft jullie graag een korte impressie van deze dag.
 
Op zaterdag 1 oktober vertrokken Merel-Joline en ik om 07.15 uur vanuit Lelystad naar Arnhem. Na zo’n anderhalf uur kwamen wij, tegelijk met Charlotte aan bij de Dierentuin. We lieten ons ticket scannen bij de ingang en onze dag kon beginnen. Voordat we op de juiste locatie in de dierentuin waren, moesten we door de “Bush”. En iedereen die er wel eens is geweest weet hoe leuk en bijzonder het daar is. We genoten van het gezang van de vogels, de prachtige bloemen en bijzondere planten.

Eenmaal binnen, ging Charlotte haar eigen weg naar de lezingen voor dierenartsen. Merel-Joline en ik volgden de lezingen voor paraveterinairen. De ochtend bestond uit een keuzeprogramma. Helaas konden we hierdoor niet bij alles aanwezig zijn. We begonnen onze dag met de lezing; “Gezonde Groei” van Yvonne van Zeeland. Haar verhaal ging van het jonge konijn tot en met het senior konijn. Voor ons, als beginnende paraveterinairen in de wereld van konijnen, heel veel informatie waar we direct al mee aan de slag kunnen. De volgende lezing ging over specifiek het oude(re) konijn. De lezing werd gegeven door Fred van der Kolk, een dierenarts waar ik een jaar lang meegewerkt heb toen ik in een dierenkliniek in Naarden aan het werk was. En ook deze lezing was weer erg interessant en leerzaam. De ochtend sloten we af met een lezing van ons eigen dierenarts Charlotte. Zij vertelde over het gezond en veilig houden van kleine knagers.

Na bijna vier uur intensief luisteren kregen wij een goede lunch en de tijd om een stukje door de dierentuin te lopen. Het was fijn om even lekker naar buiten te kunnen en een wandeling door deze mooie dierentuin te maken. Na de pauze begonnen we met een interactieve lezing. Er werden casussen besproken over veel voorkomende ziektes bij konijnen en knaagdieren. Deze werd gevolgd door een lezing over maagdarmproblemen. De lezingen “Behandelen of euthanasie” en “Communnicatie met konijnen- en knaagdiereneigenaren” sloten deze lange dag af.
 
Al met al een leerzame, leuke en lange dag. Je helemaal onderdompelen in een bepaald vakgebied maakt dat je vol enthousiasme de volgende dag aan de slag kunt gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *