En toen had je een oudere kat

En toen had je een oudere kat

met Geen reacties

Vanaf het moment dat je kat 7 jaar is, wordt hij als senior gezien. Niet dat hij gelijk senior gedrag zal laten zien, zo voelt hij zich ook helemaal niet. En het is natuurlijk belangrijk dat gevoel zo lang mogelijk te houden!

Gezond oud worden
Het lichaam van je kat wordt ouder en waar katten 20 jaar geleden meestal niet ouder werden dan een jaar of 10 tot 14, is het nu geen uitzondering als ze 18 jaar worden. Dit komt door de betere preventieve zorg, de juiste voeding én het kunnen behandelen van ziektes.

De juiste zorg
Zodra je kat de senior leeftijd heeft bereikt, kan je overstappen op de voeding die specifiek voor deze leeftijdsgroep is gemaakt. Het is belangrijk je kat jaarlijks na te laten kijken bij een dierenarts. Problemen aan het gebit komen op latere leeftijd vaker voor, maar ook ziektes als chonische nierziekte en te snel werkende schildklier, een verhoogde bloeddruk en artrose komen vaker voor.

Oktober maand van de senior kat
Oktober staat bij Uw Dierenarts in het teken van alle senior katten. We geven deze maand extra aandacht aan die lieve ouwetjes door jou uit te nodigen tot het invullen van een vragenlijst. Aan de hand van de antwoorden wordt er telefonisch contact met je opgenomen en krijg je de mogelijkheid om extra vragen te stellen. Natuurlijk ontvang je van ons ook een advies op maat voor je kat.

Is het advies om een afspraak in te plannen bij de arts en mogelijk extra onderzoek te laten doen, dan ontvangt u deze maand 10% korting op deze onderzoeken..

Het invullen van de vragenlijst kost je ongeveer 4 minuten. Heb jij een kat die ouder is dan 7 jaar? Klik dan op deze link en vul de lijst in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *