Niet verplicht, wel ons advies!

Niet verplicht, wel ons advies!

met Geen reacties

Je kat chippen is in Nederland niet verplicht. Toch willen wij iedereen dringend adviseren hun kat wel te chippen en te registreren! Elk jaar komen er veel katten in het asiel terecht en vaak gaat het om dieren die gevonden zijn. In 2018 kwamen er in de asielen van de Dierenbescherming 11678 katten binnen, het grootste deel niet gechipt. En dus konden deze vaak niet herenigd worden met hun eigenaar.

Het aantal zoekgeraakte en nooit teruggevonden katten is nog veel groter. Katten worden gevonden door iemand die besluit te kat te houden en er zijn nog veel meer kattenopvang organisaties dan alleen die van de Dierenbescherming. Het is dus belangrijk dat je je dier laat chippen om te voorkomen dat je hem of haar op deze manier verliest. Maar het gaat niet alleen om het chippen, ook is het belangrijk dat je de chip laat registreren én deze regelmatig gecontroleerd en eventueel aanpast als dat nodig is.

Een van de meest gehoorde redenen is om een kat niet te chippen is: “Mijn kat komt nooit buiten”. De kans dat je kat buiten komt en vermist raakt is misschien niet zo groot. Maar er is niet veel voor nodig om je kat per ongeluk te laten ontsnappen. De deur hoeft maar even open te staan en je kat is weg. Wanneer je kat niet regelmatig buiten komt, is hun oriëntatievermogen een stuk minder en dus raken deze katten eerder vermist dan katten die wel buiten komen.

Het is dus, ongeacht of je kat binnen of buiten blijft, het advies om je kat te chippen en te registreren. Wil je weten waarom je kat in Nederland niet verplicht gechipt moet zijn? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *