Hier wordt je hamster blij van!

Hier wordt je hamster blij van!

met Geen reacties

Een hamster koop je vaak eenvoudig in de dierenwinkel. Je koopt daar dan vaak op advies van de winkel een verblijf met toebehoren bij. Maar de meeste dierenwinkels geven hierbij onvoldoende en goed advies over wat je nieuwe huisdier écht nodig heeft.

Een terrarium als verblijf
Een hamsterverblijf kan je het beste in een glazen terrarium maken. De afmetingen zijn voor een dwerghamster 70 x 50 cm grondoppervlak en een goudhamster heeft minimaal 100 x 50 cm grondoppervlak nodig. En groter is natuurlijk altijd beter!

Gravers
Een hamster is van nature een graver. Het is belangrijk om het verblijf (deels) graafbaar in te richten. Afhankelijk van welke hamster je hebt, is een bodemlaag van zo’n 20cm dik goed om in te graven. Belangrijk is dat je hamster een ‘graafbare’ bodem heeft. Een mix van katoen, houtvezel, hennepvezel en/of hooi is ideaal. Het gaat erom dat de gangen, die je hamster graaft, blijven staan en niet instorten met alle gevolgen van dien.

Verstoppen
Hamsters houden niet van open plekken en verstoppen zich graag. Belangrijk is om meerdere verstopplekken aan te bieden. Dat kunnen huisjes zijn, maar ook een tunnel, een grasnestje en een overkapping met mos. Ook hier is het afhankelijk van welke hamster je hebt, welke afmeting je verstopplek moet zijn. 

Actief
Deze vriendelijke diertjes zijn zeer actief en rennen graag. Een looprad in je verblijf is dan ook een must. Bij het kiezen van je looprad is het belangrijk de juiste maat te kiezen. Een dwerghamster heeft minimaal 20cm doorsnede nodig en een goudhamster minimaal 28cm. Een gesloten rad is hierbij de enige correcte keus. Zo kunnen pootjes niet blijven hangen tijdens het rennen en breken.

Badderen
Hamsters gaan ook graag in bad. Niet met water, maar met zand. een zandbak is het laatste onderdeel dat hoort in een verblijf van je hamster. Uitsluitend Chinchillazand is aan te raden. Schelpenzand is te scherp voor de huid van je kleine huisdier.

Wil je meer weten over de huisvesting van je hamster? Neem dan een kijkje op hamsterscaping.nl of volg op Instagram of TikTok het account van @hamster.care.tips.team Daar krijg je veel tips over hoe je je verblijf leuk en veilig kunt inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *