Je konijn trainen

Je konijn trainen

met Geen reacties

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt als je aan een konijn denkt. Maar konijnen zijn slimme dieren en zijn heel goed te trainen. Het zorgt voor een betere band met jou, je leert je konijn beter kennen, het is een leuke dagbesteding voor je konijn en zo zijn er nog veel meer redenen om je konijn te trainen.

Hoe begin je?
Konijnen hebben vier verschillende basisbehoeften en in de afgelopen weken kwamen deze al in verschillende blogberichten voorbij. Ze moeten voldoende leefruimte en bewegingsvrijheid hebben. Ze moeten kunnen schuilen en minimaal met één soortgenoot samenleven. En ze moeten uiteraard de juiste voeding krijgen.

Aan deze basisbehoeften zal moeten worden voldaan om het welzijn van je konijn op orde te hebben. Een slecht welzijn zal dan ook je training in de weg staan. Een konijn dat mentaal niet in orde is, is ook niet in staat om goed te leren.

Waar train je?
Een konijn leert het beste in een bekende omgeving. Als je dus in je woonkamer wilt gaan trainen, maar je konijn kent het daar niet, zal er niet veel terecht komen van je training. Verder is het belangrijk dat je konijn zo min mogelijk stress ervaart. Wanneer je dwang bij je konijn oplegt, zal het stress ervaren en dus niets doen en niets leren. 

Motivatie
Hoe krijg je je konijn zover om iets voor je te doen? Laten we je vast uit die droom helpen, je konijn zal nooit iets voor jou doen. Hij zal iets doen omdat het hem iets gaat opleveren. En dat is voor konijnen iets wat ze erg lekker vinden. Ga dus op zoek naar het allerlekkerste voer dat je konijn eet en ga daarmee trainen. Belangrijk is dan wel dat je konijn niet net een hele maaltijd gegeten heeft. Een volle maag zal niet extra motiveren om iets te gaan doen.

Wat train je?
Waar moet je dan aan denken als je je konijn iets wil leren? Dat kunnen kunstjes zijn zoals omhoog komen met hun voorpootjes, een rondje draaien of springen over een hindernis. Maar je kunt ook aan praktische zaken denken zoals, de reismand ingaan, terug hun verblijf in, naar je toekomen of rustig blijven zitten als ze verzorging nodig hebben.

Meer informatie
Wil je meer kennis en informatie over het trainen van je konijn? Dan verwijzen we je graag naar de site: www.konijnentrainen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *