Help mijn dier heeft diarree!

Help mijn dier heeft diarree!

met Geen reacties

Diarree bij je dier, misschien wel één van de vervelendste gezondheidsproblemen om mee te maken. Voor je huisdier niet leuk, maar voor jou als baasje is het ook af en toe best afzien. De meeste mensen willen graag een snelle oplossing. Helaas is dat bij diarree niet iets wat echt mogelijk is, hoe graag we het ook zouden willen.

Wat te doen?
Diarree zal hoe dan ook meestal niet met een dag voorbij zijn. Je kunt al snel rekening houden met een dag of 5 tot 7 bij kortdurende diarreeklachten. Bij alle vormen van diarree is het belangrijk om licht verteerbare voeding te geven, waar wel voldoende voedingsstoffen inzitten zodat het lichaam de kans krijgt om zich te herstellen. Deze voeding is bij ons te krijgen. Maar is je dier sloom, eet/drinkt hij slecht of braakt het zelfs of houdt de diarree langer aan? Maak dat een afspraak zodat de dierenarts naar je huisdier kan kijken en een aanvullende behandeling kan instellen.

Waarom is er diarree?
Diarree kan verschillende oorzaken hebben. Heeft je dier bijvoorbeeld iets gegeten wat niet de bedoeling was? Of heeft hij een darmparasiet zoals spoelworm of Giardia opgelopen? Heeft je huisdier diarree vanwege een voedselallergie of misschien vanwege een voerverandering? Allemaal verschillende oorzaken, die op een verschillende manier behandeld moeten worden. 

Helaas is de oorzaak van diarree niet altijd direct duidelijk. Aan de hand van het vraaggesprek met jou als baasje, het lichamelijk onderzoek bij je dier en eventueel aanvullende onderzoeken kunnen we gelukkig toch meestal een oorzaak aanwijzen. Hierna kunnen we dan de best passende behandeling starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *