Stichting Dierentehuis Flevoland bestaat niet langer

Stichting Dierentehuis Flevoland bestaat niet langer

met Geen reacties
Per 1 mei is Prins B.V./Stichting Dierentehuis Flevoland gestopt met de opvang van honden en katten voor de gemeente Lelystad. De afgelopen maanden heeft Stichting Dierennoodhulp Flevoland vele gesprekken gevoerd met de gemeente met als doel dat het ook voor de honden en katten goed geregeld blijft in Lelystad.
De toekomst
Stichting Dierennoodhulp Flevoland is 9 jaar actief in Lelystad, niet alleen als dierenambulance, maar ook voor opvang van alle huisdieren “anders dan hond-kat-konijn”. Denk hierbij aan reptielen, huisdier-vogels en vergelijkbare dieren. Uiteraard blijven de ambulances van de stichting rijden voor alle in het wild levende dieren die hulp nodig hebben. Vanaf vrijdag 29 april heeft Stichting Dierennoodhulp Flevoland ook de zorg voor de honden en katten zonder eigenaar, onder haar vleugels. Voor de opvang van konijnen blijft er uiteraard samengewerkt met Konijnenopvang Kaatje Keutel.
Het vinden van een geschikt pand is in deze tijd best een uitdaging, maar er is nu een serieuze onderhandeling om dit goed geregeld te krijgen. Dat zal ongetwijfeld nog een aantal weken in beslag nemen. Tot die tijd worden de dieren in de huidige panden van Stichting Dierennoodhulp Flevoland opgevangen.
Zeker in de begin fase zullen geen afstandsdieren van particulieren worden aangenomen. Wel kan er gekeken worden om samen met de eigenaar van een afstandsdier, een geschikte plek te vinden bij asiels in de regio.
Vrijwilligers
Stichting Dierennoodhulp Flevoland heeft geen winstoogmerk en is daarom afhankelijk van gepassioneerde vrijwilligers met een groot hart voor dieren. Naast chauffeurs voor de ambulance en meldkamermedewerkers is de stichting nu ook op zoek naar gastgezinnen voor kittens en volwassen katten die zich niet thuis voelen in een asiel omgeving. Zodra de nieuwe opvang is ingericht wordt ook hulp gezocht om de dieren te verzorgen. Er zullen dan ook weer stage plaatsen beschikbaar zijn voor de MBO opleiding Dierenverzorging.
Voor aanmeldingen kan er contact opgenomen worden met Irma Moes 06-28349718 tussen 11:00 en 22:00, of via Whatsapp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *