Konijnen zijn groepsdieren

Konijnen zijn groepsdieren

met Geen reacties

Konijnen staan op de derde plek van populairste huisdieren in Nederland. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen genieten van deze schattige dieren in en om hun huis. Helaas worden lang niet alle konijnen op de juiste manier gehouden. Dit komt meestal door onwetendheid van hun eigenaren. Dierenspeciaalzaken en tuincentra geven immers nogal eens tegenstrijdige en zelf verkeerde informatie. Er is verschrikkelijk veel te koop en lang niet alles is goed voor je konijn.

In deze serie zullen we je de komende weken meenemen in het houden van konijnen. Te beginnen met wat een konijn is en wat hij/zij nodig heeft in het leven.

Een vriendje of vriendinnetje
Konijnen zijn van nature dieren die samenleven. Dit hebben ze nodig om gelukkig te zijn (samen met nog meer dingen natuurlijk). Ze hebben soortgenoten nodig om zich veilig te voelen en om niet te vereenzamen. Konijnen verzorgen elkaar, liggen tegen elkaar aan, waarschuwen elkaar als er onraad is en hebben sociaal contact. Zonder een soortgenootje vertonen konijnen uiteindelijk vervelend gedrag. Ze vereenzamen en kunnen zelfs hierdoor sterven.

Kaatje Keutel
Veel konijnen worden gekocht in een opwelling en vaak worden ze alleen gekocht. Het ontbreken van goede adviezen en het vooraf onderzoeken van de keus om voor konijnen te willen zorgen is een grote oorzaak hiervan. Heb je een konijn en besluit je hem/haar te gaan koppelen aan een nieuw konijn? Neem dan contact op met Kaatje Keutel in Lelystad. Zij kunnen je helpen met het zoeken van een fijn maatje en je helpen met het koppelen. Want konijnen zomaar samen in een verblijf plaatsen, terwijl ze elkaar niet kennen is gegarandeerd vragen om problemen.

De volgende keer zullen we het hebben over de huisvesting van je konijnen, want in veel gevallen is daar ook best wat aan te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *