5 Tips in de lente voor je kat

5 Tips in de lente voor je kat

met Geen reacties

Vorige week deelden we al 5 tips voor je hond. Natuurlijk moeten we dan ook iets schrijven voor onze poezenvriendjes. Want ook zij hebben de lente in hun bol. De één wat meer dan de ander, maar ze genieten allemaal van de extra warmte.

Krolshei
Poezen worden in het voorjaar krols en katers gaan opzoek naar hen. Een krolse poes onder je raam in de nacht is geen feestje, maar twee katers die vechten om die poes ook niet. En dan zijn daar natuurlijk ook de ongewenste nestjes kittens die hieruit voorkomen. Belangrijk is het dus om vanaf 5-6 maanden je kater of poes te laten castreren.

Ramen
Zodra het mooier weer wordt zetten wij massaal onze ramen weer open. Voor katten zijn kantelramen in het bijzonder erg gevaarlijk. Katten willen graag naar buiten en denken dat ze door de kier van het kantelraam kunnen springen. Het gevolg is een kat die met zijn achterlijf blijft hangen op het smalste deel en zich hieruit niet kan losmaken. Hierbij kan ernstig rugletsel of uitval van organen worden veroorzaakt. Buiten dat dit natuurlijk enorm pijnlijk is, kan dit ook dodelijk zijn. Ben je niet thuis of lig je te slapen? Sluit dan al je ramen. Er bestaan speciale horren voor het raam of speciale rekjes die je kunt monteren. Deze kunnen helpen ellende te voorkomen.

Vlooien
Komt je kat buiten? Dan is de kans dat hij of zij in aanraking komt met vlooien een stuk groter. Belangrijk dus om een goed werkend, preventief middel te gebruiken. Lees de bijsluiter goed en herhaal de behandeling op het juiste moment. De meeste middelen hebben een werkzaamheid van 4 weken.

Naar buiten
Katten gaan graag naar buiten, maar niet al onze buren waarderen de poep in hun tuin. Om de relatie met je buren goed te houden en overlast te voorkomen is de beste oplossing om je tuin ‘catproof’ maken. Hierbij zorg je ervoor dat je kat de tuin niet kan verlaten door bijvoorbeeld een net, speciale opzetstukken voor op je schutting.

Verharen
Zodra de dagen langer worden en de temperatuur omhoog gaat zal je kat beginnen zijn wintervacht te verliezen. Om hem of haar daarin te ondersteunen is het verstandig om wekelijks even te borstelen. Vind je dat lastig of heeft je kat er niet zo veel zin in? Je kunt ook de hulp van een kattentrimster inschakelen. Bij ons in de kliniek is wekelijks Michèle Kok aanwezig. Zij is gediplomeerd kattentrimster. Meer informatie is te vinden op haar site 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *