Gebitsbehandelingen bij Uw Dierenarts

Gebitsbehandelingen bij Uw Dierenarts

met Geen reacties

Wanneer er bij ons een gebitsbehandeling wordt uitgevoerd zal deze altijd in twee delen plaatsvinden. De eerste behandeling wordt gestart met het schoonmaken van het gebit en het maken van röntgenfoto’s van alle elementen. Daarna worden de elementen beoordeeld door de arts en afsluitend worden de elementen gepolijst. Op deze manier wordt voorkomen dat er snel weer tandplaque ontstaat.

Hierna wordt uw huisdier rustig wakker in onze recovery en wordt u geïnformeerd over de bevindingen. Op het moment dat er een tweede, vervolgbehandeling moet plaatsvinden wordt deze met u besproken. U ontvangt hiervan dan direct ook een prijsopgave. De vervolgbehandeling wordt in overleg met u binnen maximaal  3 maanden uitgevoerd.

Er zijn een aantal redenen waarom wij er voor gekozen hebben om op deze manier te werken.

  1. Het trekken van elementen moet gedaan worden in een zo schoon mogelijke omgeving. Op het moment dat er eerst veel tandsteen verwijderd moet worden is het onmogelijk om al die bacteriën die vrijgekomen zijn écht uit de wonden te houden die gemaakt moeten worden als er een element getrokken moet worden.
  2. We kunnen beter inschatten hoe lang uw huisdier onder narcose zal zijn en daarmee voorkomen dat er extra middelen gegeven moeten worden. Dieren die lang onder narcose zijn koelen enorm af, door vooraf in te schatten hoe lang een dier onder narcose moet kunnen we daar beter rekening mee houden en dit voorkomen.
  3. We kunnen onze agenda beter inrichten en behandelingen inplannen. Gebitsbehandelingen zijn de behandelingen waar je vaak vooraf niet goed van weet waar je aan begint. Het kan zijn dat het gebit alleen schoongemaakt moet worden, dan ben je met 1-1,5 uur klaar. Maar het komt regelmatig voor dat er toch elementen getrokken moeten worden. Dan kan de behandeling plots tegenvallen en blijkt het trekken van die ene kies toch niet zo eenvoudig. Dan is de arts ineens een uur langer bezig. Afspraken van het spreekuur moeten dan verplaatst worden of misschien kunnen andere operaties niet doorgaan.
  4. Bovenstaande zorgt in veel praktijken voor tijdsdruk. Niks is zo vervelend voor tandheelkunde als een haastklus. Als je te gehaast probeert om tanden of kiezen te trekken loop je veel meer risico’s op complicaties. Zoals een kies die afbreekt, een kaak die breekt of een wortelpunt die (on)bewust achter blijft en later voor problemen zorgt.
  5. We kunnen de eigenaar een betere kostenschatting geven voor de behandeling. De eerste behandeling heeft een vooraf bepaalde prijs en de vervolgbehandeling is afhankelijk van wat er gevonden wordt. En daarop wordt dan specifiek een indicatie gemaakt. Zo voorkomen we onverwachte kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *