Maand van het Gebit

Maand van het Gebit

met Geen reacties

Ieder jaar in februari is het bij dierenartsen en dierenspeciaalzaken de “Maand van het Gebit”. Gedurende de hele maand hebben we extra aandacht voor de tanden en kiezen van honden en katten. Inmiddels wordt deze maand al ruim 10 jaar georganiseerd en het blijft een belangrijk onderwerp om onder de aandacht te brengen.

Wekelijks zien wij honden en katten die ogenschijnlijk nergens last van hebben, maar waar elementen zwaar zijn aangetast en daadwerkelijk pijnlijk zijn. Eigenaren hebben er dan vaak moeite mee om dit te geloven, want: “mijn huisdier eet nog gewoon.” Maar wat u zich moet realiseren is dat wanneer uw huisdier zou stoppen met eten, deze hiervoor ziek zal worden. Een huisdier stopt dus niet zomaar met eten. Als kauwen pijnlijk is, zullen ze blijven eten, maar slikken ze de voeding vaak in één keer door.

Pas na de behandeling krijgen we regelmatig de reactie van een eigenaar dat hun huisdier zoveel beter is gaan eten. En realiseren ze zich dat zijn hond of kat toch best veel pijn moet hebben gehad.

Daarom bekijken we ieder jaar en het liefst twee keer per jaar goed in de bek van uw huisdier. Op die manier hopen we problemen en pijnlijkheid bij uw huisgenoot te voorkomen. Wilt u weten hoe het er voor staat in de bek van uw huisdier? Dan kunt u gratis terecht tijdens het spreekuur van onze paraveterinairen. Voor een afspraak kunt u het beste telefonisch contact opnemen met de kliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *