4 Wintertips voor je konijn

4 Wintertips voor je konijn

met Geen reacties

We deelden al tips met je voor je hond en je kat. Maar er zijn heel veel mensen die konijnen in hun tuin hebben. En deze dieren willen we natuurlijk niet vergeten. Heb je nou cavia’s in de tuin? Lees dan deze blog ook, want jouw dieren kunnen ook extra aandacht krijgen in de wintermaanden.

 1. Warmte
  Konijnen kunnen slecht tegen vocht en wind. het is dus belangrijk dat ze een warm en droog hok hebben. Dit geldt nog meer voor hun nachthok, waar ze in de winter net iets meer blijven. Zorg voor wat extra warmte door een goede bodembedekker én extra stro. Wordt het echt koud, verplaats dan het hok naar de schuur. Let er wel op dat het er niet te warm is, daar zal je konijn niet zo blij mee zijn.
 2. Vers water
  In de winter wil het nog wel eens vriezen, het is dan ook belangrijk om een paar keer per dag het water te controleren. Drinkflesjes die aan de buitenkant van het hok hangen kun je isoleren met een doek of echt isolatiemateriaal. Houdt er wel rekening mee dat je konijn hier niet aan kan knabbelen.
 3. Controleer de temperatuur van je konijn
  Oren van konijnen zullen altijd erg koud zijn in de winter, daar heb je dus niet zo veel aan. Je kunt wel in het kuiltje van zijn nek voelen (net achter het hoofd). Is dat lekker warm, dan heeft je konijn het prima. Voelt hij koud aan, neem hem dan even mee naar binnen. Maar let op dat hij het daar niet te warm krijgt. Van 0 graden buiten naar 20 graden binnen is nogal een schok. Blijft je konijn het buiten koud houden, dan moet je een oplossing meer in de schuur/het huis gaan zoeken.
 4. Binnen
  Wil je je konijnen in huis gaan huisvesten dan is dat mogelijk. Maar houdt rekening met het enorme verschil in temperatuur. Ze hebben nu een lekkere wintervacht en jij zit ook niet graag binnen met je dikke winterjas aan. Wil je een konijn nu nog verplaatsen, kies dan voor een koelere plek als de bijkeuken of schuur. En geef ze daar natuurlijk voldoende ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *