4 Wintertips voor je kat

4 Wintertips voor je kat

met Geen reacties

Vorige week deelden we 4 wintertips voor de hond met je. Deze week delen we er 4 voor je kat. Want ook deze dieren, die in de winter vaak liever binnen blijven, zijn dingen die je kunt doen om hun verblijf binnenshuis aangenamer te maken.

 • Buiten spelen
  Een goed werkend kattenluikje is belangrijk zodat je kat op ieder moment van de dag zelf kan beslissen of hij/zij naar binnen wil. Is het in de vroege ochtend te koud of begint het te sneeuwen? Jij hoeft niet thuis te zijn om toch binnen te komen. Kies voor een luikje dat werkt met de chip in je kat. Zo weet je zeker dat er geen ongenode vriendjes meekomen naar binnen. Vooral voor je eigen kat heel erg fijn!
 • Kattenbakken
  Bekijk je kattenbak beleid (26 november blog) eens goed en plaats er een extra kattenbak bij of maak de huidige een keer extra schoon. Vooral katten die meestal buiten hun behoeften doen hebben moeite met de bakken in huis. Kijk dus goed naar wat zij fijn vinden en probeer een aantal verschillende kattenbakvullingen. Zo voorkom je blaasproblemen én een ondergeplaste bank of bed.
 • Auto
  Controleer de motorkap van je auto voordat je instapt. Er zijn heel wat katten die daar jaarlijks overlijden omdat ze het een lekker warm plekje vonden in de avond en er bleven slapen. Even op je motorkap kloppen voordat je instapt dus.
 • Spelen
  Geef je kat extra uitdaging in huis op de dagen dat hij binnen blijft. Speel met een kattenhengeltje, gooi een speelgoed muisje en geef het voer eens op een andere manier. Je kunt hierbij aan hersenwerk denken voor katten. Op de site Hersenwerk voor Katten vind je heel veel leuke en goedkope ideeën. Prima om te maken op die druilerige zondag met je kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *