Hoe wordt je paraveterinair

Hoe wordt je paraveterinair

met Geen reacties

Veel middelbare school leerlingen staan op dit moment voor de keus welke vervolgopleiding ze gaan volgen en welk beroep ze uiteindelijk kiezen. Het beroep van dierenartsassistente of eigenlijk paraveterinair is een beroep dat tot de verbeelding spreekt. Maar wat houdt het eigenlijk in en hoe wordt je paraveterinair?

Een paraveterinair is eigenlijk de rechterhand van de dierenarts. Natuurlijk werk je met de dieren die in de opname zijn voor die dag, help je de arts bij operaties en behandelingen. Maar je werkt ook zelfstandig of samen met een collega aan de balie. Helpt cliënten met hun huisdieren, geeft voorlichting over medicijnen en voeding en staat cliënten aan de telefoon te woord. 

Naast al dit zichtbare werk, verricht je ook schoonmaakwerkzaamheden. Je kan hierbij denken aan het schoonmaken van instrumenten, maar ook opname kennels, de spreekkamer, wachtkamer en de was verzorg je. Als laatste ben je als paraveterinair meestal verantwoordelijk voor de voorraad. Het bestellen van medicijnen, disposables en voeding voer je ook uit.

Paraveterinair is dus een heel veelzijdig vak en na je studie ben je ook nog lang niet uitgeleerd. Er zijn veel nascholingen en cursussen om je vak verder te diepgang te geven. 

De opleiding paraveterinair is op verschillende scholen te volgen. Kom je van de middelbare school is de keus voor een MBO snel gemaakt. Aeres MBO Barneveld en Zone College in Zwolle en Hardenberg en Terra MBO in Meppel zijn de scholen die relatief dichtbij de opleiding aanbieden.

Wil je je laten omscholen, dan is de keus minder groot. Laat je vooraf goed informeren of je je kan inschrijven in het Diergeneeskunderegister, want dat is nodig om een echte paraveterinair te worden. Wij hebben hier eigenlijk één advies in, kies voor de deeltijd opleiding bij Aeres Training Centre Barneveld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *