Worden wat je wil

Worden wat je wil

met Geen reacties

Deze week is de Kinderboekenweek gestart. Dit jaar staat de week in het teken van Worden wat je wil. Zo worden kinderen geïnspireerd om alles te kunnen wat ze willen worden. Ons team is ook jong geweest, de meesten zijn van mening dat ze dat nog altijd zijn 🙂 Toen zij opgroeide hadden zij ook dromen voor zichzelf. In deze blog nemen we u mee in hun dromen. Niet iedereen weet nog precies wat ze wilden worden, vandaar dat niet iedereen aan het woord komt.

Dierenarts Sander: “Ik wilde zo lang als ik me kan herinneren dierenarts worden. Ik mocht toen ik opgroeide alle dieren hebben die ik maar wilde en zo zijn er heel wat diersoorten bij ons thuis geweest. Denk aan geitjes, kippen, ganzen, tropische vissen, bijen en zelfs een papegaai. Natuurlijk hebben we ook heel wat honden en katten gehad. Mijn jeugd op Aruba was er één met veel dieren.”

Dierenarts Anke: “Zonder twijfel wilde ik dolfijnentrainer worden. En met een abonnement op het Dolfinarium, waar we heel dichtbij woonden, is dat ook niet zo vreemd. Ik genoot van alle optredens en dat was dan ook mijn grote droom. Dierenarts was ook altijd een optie, maar dat werd pas meer een droom toen ik ouder werd.”

Paraveterinair Celeste: “Dieren zijn altijd mijn passie geweest. Maar kinderen en dan in het bijzonder baby’s ook. Kraamverzorgster is lange tijd mijn droom geweest. Pas op later leeftijd veranderde dat naar ‘iets met dieren’. Het medische en verzorgende komen in het paraveterinaire beroep zeker terug en dat werd mijn keus.”

Paraveterinair Ingrid: “Ik had altijd veel creativiteit en wilde eigenlijk kunstenaar worden. Modeontwerpster is ook een optie geweest. En, zoals veel kinderen wilde ik dierenarts worden. Maar dat werd het uiteindelijk toch niet. Ik ging aan het werk als dierenartsassistente.”

Paraveterinair Floor: “Ik had maar wat graag dierenarts geworden. Maar ondanks mijn HAVO was de route naar dat beroep lang en onzeker door het inloten voor de opleiding. Daarom koos ik voor het paraveterinaire beroep. Ik ben nu net van school en bij Uw Dierenarts is eigenlijk mijn eerste echte baan. Wie weet wat de toekomst nog biedt.”

Paraveterinair Merel-Joline: “Juf! Dat was wat ik wilde worden. en vooral omdat mijn moed dat is en ze altijd zoveel leuke verhalen had. Later wilde ik iets met dieren gaan doen, maar dan wel samen met politiewerk. Bereden politie of de hondenbrigade leek me altijd wel wat.”

Paraveterinair Manon: “Ik ben jarenlang heel duidelijk geweest over wat ik wilde worden. Dolfijnentrainster! Meerdere keren per jaar was ik in het Dolfinarium te vinden en altijd stond ik vooraan te kijken bij de voorstelling in de koepel. Inmiddels kom ik er niet meer. En nu ik een zoontje heb twijfel ik of ik wel wil gaan. Het is een lastige keus.”

Paraveterinair Rozemarijn: “Ik wilde vroeger heel graag met kleine kinderen gaan werken. Dat leek me echt het leukste wat er was. Waarom ik dat niet ben gaan doen? Geen idee, het leven gaat zoals het gaat en ik koos voor het paraveterinaire beroep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *