Dierenartsassistentendag

Dierenartsassistentendag

met Geen reacties

Iedere eerste maandag van oktober is het de dag van onze dierenartsassistentes. Of eigenlijk van onze paraveterinairen. Want zo heten ze officieel. Onze dames zijn we natuurlijk dagelijks dankbaar voor hun inzet, maar deze maandag uiten we dat nog even extra.

Onze paraveterinairen, het zijn er inmiddels 9, zorgen dat de kliniek kan blijven draaien. Ze zorgen voor een schone en opgeruimde werkomgeving. Ze zorgen er voor dat we medicijnen op voorraad hebben, dat de telefoon beantwoord wordt, de afspraken worden ingepland, de instrumenten weer schoongemaakt en steriel zijn voor de volgende operatie. Ze zorgen voor alle patiëntjes vanaf het moment dat ze bij ons komen, tot ze weer naar huis gaan. Ze voorzien ze van een extra dekentje, een extra warmte matje als ze dat nodig hebben en een extra knuffel als het spannend is.

Ondertussen weten ze alles over de verschillende voedingen, over hoe ons software systeem werkt, wie ze moeten bellen als we telefonisch niet bereikbaar zijn, hoe ze een hond moeten overtuigen mee te werken, hoe ze katten vriendelijk moeten verzoeken aardig te blijven en welke schoonmaakmiddelen waar wel en niet gebruikt moeten worden.

Zonder paraveterinairen werken zouden we niet kunnen. “Dames, we zijn blij met jullie. Allemaal!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *