Leren in de kliniek

Leren in de kliniek

met Geen reacties

De opleiding paraveterinair (dierenartsassistent) is een MBO-studie, niveau 4 studie. Tijdens de lessen op school leren de studenten alle theoretische kennis die ze nodig hebben om het werk uit te kunnen voeren. Een groot deel van de opleidingscentra hebben de mogelijkheid om de theorie in de praktijk te oefenen tijdens praktijklessen. Maar het echte leren doen de studenten tijdens hun stage.

Het hele jaar door hebben wij de mogelijkheid voor stagiaires om bij ons in de kliniek te leren. Een intensieve periode waarin wij ze dagelijks meenemen in onze werkzaamheden en ze proberen zoveel mogelijk te leren van ons vak. Iedere stagiaire is anders en iedere stagiaire heeft andere leerdoelen. We proberen hier altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden en een leerperiode aan te laten sluiten bij de stagiaire.

De dagelijkse werkzaamheden beginnen met het verzorgen van de dieren, samen met een paraveterinair. Het schoonmaken van operatie-instrumenten, de ruimtes, behandeltafels, vloeren etc. Maar ook het meekijken in de spreekkamers tijdens het spreekuur is een belangrijk onderdeel van stage. En als een stagiaire er klaar voor is, wordt er onder leiding van een paraveterinair gewerkt aan de balie. 

Onze stagiaires zijn te herkennen aan hun kleding. Zij dragen een grijs shirt met daarop de tekst dat ze in opleiding zijn. Mocht u geholpen worden door één van onze stagiaires zal er altijd één van onze vaste medewerkers in de buurt zijn om hem/haar te helpen. Meestal hebben wij 1 stagiaire per periode werkzaam. Maar door de grote vraag aan stageplekken proberen wij ook wel twee studenten in dezelfde periode een plek te geven.

Ben jij een student paraveterinair en zoek je een fijne plek waar je veel kunt leren? Stuur ons dan een mail met je gegevens en geef aan in welke periode je een plekje zoekt. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *