Waarom het leuk is paraveterinair te zijn

Waarom het leuk is paraveterinair te zijn

met Geen reacties

We deelden eerder al dat het zo leuk is om Uw Dierenarts te zijn. We vertelden toen dat het zo fijn is dat er een paraveterinair aanwezig is. Iemand die kan opruimen en schoonmaken. Op sommige dagen lijkt het ook alleen maar dat je dat aan het doen bent, opruimen en schoonmaken. Maar dat is natuurlijk niet waar! Het werk als paraveterinair is zo veel meer dan dat! Vandaag delen we 8 goede redenen om paraveterinair te zijn.

  1. Net zoals bij dierenartsen weet je als paraveterinair nooit hoe je dag zal lopen. Die ene kat komt binnen voor een gebitsreiniging, maar als zijn bloedonderzoek niet goed is kan hij veranderen in een Intensive Care patiënt. En dan zijn er natuurlijk de telefoontjes die jij aanneemt die je dag kunnen bepalen. Is het een cliënt met de vraag of wil hij een afspraak maken voor een vaccinatie? Of is het een spoedgeval? 
  2. Ook jij mag knuffelen met dieren. Maar nog veel meer dan de dierenarts dat kan. Jij moet immers zorgen voor de dieren in de opname. Als ze onder narcose gaan ben jij de persoon waar ze steun bij vinden. En worden ze wakker ben jij vaak de eerste die ze zien. Hoe fijn is het dan als jij ze kan geven wat ze op dat moment nodig hebben. 
  3. Je bent het visitekaartje van de praktijk. Als paraveterinair ben je de persoon die de cliënt het eerste spreekt en ziet. Dat is verschrikkelijk leuk om te doen. Paraveterinairen doen niets liever dan het hun cliënten (en dieren) te voorzien van de beste zorg. En daar hoort een lekker kopje koffie ook bij. 
  4. Je mag en kan heel veel werk bij de dierenarts uit handen nemen. Dat is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat de arts meer tijd heeft voor zieke dieren. Je brengt dieren onder narcose en begeleidt ze tijdens de ingreep. Je voert laboratoriumonderzoeken uit. Regelmatig zie je de honden en katten met een chronische ziekte en geeft de eigenaar ondersteuning tijdens die periode. Je knipt nagels en verwijderd hechtingen. En dan is dit maar een kleine opsomming van wat je allemaal doet. 
  5. Je werk is enorm afwisselend. Zoals net al verteld werd zijn de taken van een paraveterinair heel divers. Zorgen voor patiënten, bloedonderzoeken doen, bestellingen plaatsen en uitpakken, operaties begeleiden, patiënten begeleiden met een chronische ziekte en pups en kittens regelmatig zien om een fijne band op te bouwen is slechts een kleine greep uit het werk. 
  6. Je mag vies worden. Of eigenlijk word je vaak vies. Als je aan het eind van de dag niet onder honden-, katten- of konijnenhaar zit heb je iets verkeerd gedaan   
  7. Jou begrijpen de cliënten wel! Dierenartsen willen soms wel eens wat moeilijker hun verhaal doen en om het begrijpelijk te maken ben jij er. Als paraveterinair ben je de tolk van de dierenarts. 
  8. Tijdens je lunch mag je kletsen over ranzige dingen die gebeurd zijn op de praktijk en kan je je vrienden laten kokhalzen. Dat verhaal over die brakende hond deel je maar al te graag met ze. 

Paraveterinairen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in een dierenartsenpraktijk en spelen een enorm belangrijke rol in de dagelijkse werkzaamheden. Ze zijn de dierenartsassistente van de dierenarts, hebben een opleiding afgerond en zijn hierdoor zelf verantwoordelijk voor hun werk. 

Wist je dat we op zoek zijn naar nieuw paraveterinaire-collega’s? En we zoeken er niet één, maar zelfs twee! Bekijk de vacature hier.