Een grote verandering

Een grote verandering

met 14 reacties

Lieve klanten en volgers van onze praktijk(en),

Helaas is het bericht van Dierenartsen Lelystad geen 1 aprilgrap. 31 Maart was de laatste dag dat Dierenartsen Lelystad bestond. Vanaf deze week ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe eigen praktijk: Uw Dierenarts. Dit is ook voor ons heel snel gegaan, dus ik kan mij goed voorstellen dat het voor velen van jullie een onverwacht bericht is. Daarom wil ik op deze manier toelichting geven op dit besluit.

Mooie herinneringen
Ik heb namelijk ontzettend veel mooie herinneringen aan de praktijken op de Kempenaar. Eerst in dienst bij Arie Binksma – de dierenarts die de Kempenaar is begonnen – en later als praktijkeigenaar. Arie is een goede kennis van mij en nog altijd ben ik hem zeer dankbaar dat hij me destijds naar Lelystad heeft gehaald. Sowieso voor alles wat hij voor mij en ons betekend heeft.

In 2009 bood Arie zijn personeel de kans om het roer over te nemen en samen met Jochem de Jong en Deborah Heemskerk was ik apetrots dat wij als jonge dierenartsen de nieuwe eigenaren van De Kempenaar werden. Na een vijftal jaren besloot collega Jochem uit onze maatschap te stappen. Sindsdien hebben Deborah en ik met veel plezier ons best gedaan om aan het roer te staan van deze prachtige praktijk, met een fantastisch team en heerlijke klanten.

Ook in 2009 hebben we de naam veranderd naar Dierenartsen Lelystad. Waarna zich binnen een jaar de kans voordeed om een pand om de hoek te gaan verbouwen tot een prachtige praktijk. We verhuisden van 03-45 (naast de Albert Heijn) naar 03-01. Dit is het pand waar jullie ons de afgelopen 10 jaar hebben aangetroffen. Ik ben er trots op wat we ervan gemaakt hebben en ik heb er altijd met heel veel plezier voor alle dieren (en baasjes) klaar gestaan.

Eigen weg
In de afgelopen periode zijn Deborah en ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is dat onze wegen gaan scheiden. In de afgelopen 10 jaar hebben we hard gewerkt en samen een mooie praktijk opgebouwd. Ik ben Deborah dankbaar voor alles wat we in die jaren gedaan en bereikt hebben. Maar nu is het moment aangebroken om een eigen koers te varen.

Dit is uiteraard ook een pijnlijk moment. Het betekent ook dat ik afscheid moet nemen van dierenartsen en assistentes waar ik jarenlang met plezier mee samengewerkt heb. Mijn waardering voor deze collega’s is enorm. Een afscheid is echter onvermijdelijk, omdat wij zorg willen dragen dat beide praktijken genoeg kennis en kunde in huis houden. Dit zodat wij alle dieren en baasjes – die aan ons hart gaan – van de service kunnen voorzien die ze van ons gewend zijn.

Nieuwe locatie
Twee praktijken onder één dak werkt niet in de diergeneeskunde. Daarom hebben we besloten dat Deborah op de Kempenaar blijft. Zij zal een nieuwe praktijk starten in ons huidige pand aan de Kempenaar. Zelf ben ik (Sander) op zoek gegaan naar een nieuwe geschikte locatie om een praktijk te bouwen die bij mij en mijn team past. Dit was een enorme zoektocht, maar ik denk dat we nu een hele mooie plek hebben gevonden. Sinds ongeveer een maand weten we waar we ons gaan vestigen. En sinds drie weken zijn we druk bezig met het opbouwen en neerzetten van een prachtige nieuwe kliniek. Hier komen we later op terug. Neem echter van mij aan dat wij dag en nacht bezig zijn om daar zo snel mogelijk toch al te kunnen werken. Wij hopen jullie spoedig te kunnen ontvangen in de nieuwe kliniek, om met trots te kunnen laten zien waar wij aan de slag gaan.

De komende weken zijn we tijdelijk uitgeweken naar de voormalige Dependance van Dierenartsen Lelystad in de Warande. Het kleine praktijkje naast de Deen. Daar kunt u nu terecht voor de zorg voor uw huisdier.

Onze klanten
Omdat Deborah en ik ieder ons eigen pad gaan bewandelen zal dit ook gevolgen hebben voor jullie, onze klanten. Dierenartsen Lelystad had de zorg voor de huisdieren van meer dan 4.000 klanten. Dat is een enorme verantwoordelijkheid en wij willen garanderen dat alle dieren dezelfde kwaliteit van zorg houden. Omdat onze nieuwe praktijken allebei beperkte capaciteit hebben (elk drie dierenartsen), zijn wij genoodzaakt om onze gezamenlijke klanten te verdelen. We willen dat al onze patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dit is ook de reden waarom we in de nacht- en weekenddiensten samen blijven werken. In spoedgevallen is er dus altijd een plek waar u terecht kunt.

Onze klanten ontvangen zo spoedig mogelijk een brief waarin ze te horen krijgen bij welke praktijk ze voortaan terecht kunnen. Op dit moment is onze drukker nog bezig met de verzending van die brieven. Dat u dit nieuws pas zo laat ontvangt is natuurlijk uitermate pijnlijk en geheel niet zoals u van ons gewend bent. Om heel eerlijk te zijn vind ik het een belabberde communicatie van onze zijde waar ik mijn excuses voor wil aanbieden. Ik had graag gezien dat dit anders was gelopen, maar gedane zaken nemen geen keer.

Contact
Als u ons belt dan zullen we ons uiterste best doen om u zo snel mogelijk te helpen. Maar soms kan het zijn dat we u doorverwijzen naar de praktijk van Deborah, omdat zij verantwoordelijk is voor de zorg voor uw dier. Dit is stressvol – zowel voor u als voor onze medewerkers – en wij vragen hiervoor uw begrip. Ik kan mij voorstellen dat sommigen van u een uitgesproken voorkeur hebben voor een praktijk. In dat geval kunnen we vaak wel tot een oplossing komen. Wat ikzelf het allerbelangrijkste vind is dat in elk geval de zorg voor uw huisdier gewaarborgd is en u ergens terecht kan. Dus in overleg komen we er vast wel uit.

Verbouwing
Naast al deze beslommeringen zijn we de komende periode ook nog druk bezig met de verbouwing. De nieuwe vestiging van Uw Dierenarts begint in 3 weken tijd al aardig vorm te krijgen en het belooft een prachtige kliniek te worden. Op onze social mediakanalen proberen we u ook op de hoogte te houden van de vorderingen. U kunt meekijken hoe we ons uiterste best doen om u daar zo snel mogelijk welkom te kunnen heten. Tot die tijd staat ons vertrouwde team van dierenartsen (Niels, Anke en ik) en paraveterinairen (Ingrid, Manon, Celeste, Manuela, Rozemarijn, Rianne, Merel-Joline en Floor) voor u klaar in onze tijdelijke vestiging in Warande.

Excuses
Nogmaals excuus voor deze zeer opmerkelijke manier van berichtgeving. Ik hoop dat ik op deze manier iets meer duidelijkheid heb kunnen geven. Ik wens u namens ons hele team een zeer mooi Paasweekend en wie weet tot ziens bij Uw Dierenarts. Bedankt voor al het vertrouwen dat u in Dierenartsen Lelystad heeft gehad de afgelopen jaren en ik kijk uit naar de kennismaking met u in ons nieuwe jasje.

Sander

14 Responses

 1. Heidi
  | Beantwoorden

  Hoi Sander
  Wat een mooi bericht. We kunnen ons voorstellen dat het een moeilijke beslissing was. Zowel Deborah en jij zijn zeer goede dierenartsen met het hart op de juiste plek. Jij hebt onze Bobby gered zijn we je eeuwig dankbaar voor. We horen wel waar wij ingedeeld worden. Mocht dit toch niet bij jou zijn wensen we jou en je nieuwe team hèt allerbeste.

  Groetjes Jeroen en Heidi baasje van Bobby Splint

 2. Sharon
  | Beantwoorden

  Succes! Jullie zijn toppers!

 3. V Lodriguez
  | Beantwoorden

  Veel succes !! Je bent en blijft een goede dierenarts !

 4. Danielle
  | Beantwoorden

  Hey sander en alle bekenden die met sander meegaan.

  Ik hoop voor jullie allemaal en ook voor Deborah en haar team dat jullie een mooie en betrokken dierenartsen praktijk mogen voortzetten.

  Ik wens jullie allen veel succes in de toekomst en wie weet tot ziens

 5. Randy
  | Beantwoorden

  Beste Sander en team,

  Heel veel succes met deze nieuwe stap. Ik weet 100% zeker dat jullie nieuwe praktijk een groot succes wordt.
  Hard work will pay off.

  En natuurlijk ook heel veel werkplezier.

 6. Robert vd Feen
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd Sander me je nieuwe praktijk, spannend! Los van het gedoe eromheen is het natuurlijk ook een mooi moment.

 7. Faye Dante en Blossom
  | Beantwoorden

  Heel veel succes!

 8. Andre
  | Beantwoorden

  Succes Sander!!!

 9. Ruth Steigenga
  | Beantwoorden

  Beste Sander, Niels en Anke,

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe praktijk.

  Ik ga er vanuit dat de uiteindelijke keuze bij de klant ligt.

  Tot ziens en heel veel succes!

 10. Monique Lefering
  | Beantwoorden

  `Hallo Sander en team.
  Gefeliciteerd met deze grote stap.
  Heel veel succes met jullie nieuwe praktijk.

  Groet van Monique en schapendoezen

 11. Sytske Keizer
  | Beantwoorden

  Heel veel succes in jullie praktijk. Voor onze honden was je een topper Sander.

 12. K. van der Weide
  | Beantwoorden

  gefeliciteerd en succes . hoop gauw weer tot de gelederen te horen

 13. Peter
  | Beantwoorden

  Peter en monique

  Hoi Sander allereerst voor jou en je collega’s heel veel succes gewenst met je nieuwe praktijk.
  Natuurlijk wil Diesel wel graag jou als dierenarts houden en hij hoopt dat jij dat ook wilt
  Vr.gr

 14. Edward
  | Beantwoorden

  Ook Deborah verdient heel veel steun , zeker als ik lees dat er een samenwerking was van 10 jaar. Dan ga je mij inziens met respect uit elkaar .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *